2022-07-21Kanthi perkembangan teknologi komunikasi, telpon seluler dadi salah sawijining piranti sing paling penting kanggo aktivitas outdoor." />
Ngarep > Kabar > Warta industri

Sepuluh peralatan safety penting ing rencana kemah sampeyan

2022-07-21

Kanthi perkembangan teknologi komunikasi, telpon seluler dadi salah sawijining piranti sing paling penting kanggo aktivitas outdoor. Bisa komunikasi, takon informasi online, lan uga duwe peta, kompas, fungsi posisi GPS, lan malah muter peran singsot, senter, lan radio. Nanging, lingkungan ruangan rumit, lan ponsel bakal ora ana gunane nalika nemoni titik wuta jaringan.

 

Dadi, 10 peralatan safety tradisional ing ngisor iki pancen penting

Nalika padha ora kudu dilengkapi kanthi lengkap ing saben kahanan, iku isih apik kanggo kabeh wong ngerti liyane.


 

01. Suling

Alat SOS penting sing entheng lan dipercaya. Yen wis ana singsot, keprungu ing sacedhake siji utawa rong kilometer, ora preduli rina wengi, alat bantu sing apik, tujuane kanggo narik kawigaten wong liya.

Cara nggunakake singsot yaiku nyebul kaping enem sajrone siji menit kanthi interval sing jelas nalika njaluk bantuan. Sawise ndamu sak menit, ngaso sak menit kanggo ndeleng yen ana respon; yen sampeyan krungu wong njaluk tulung lan pengin nanggapi, sampeyan bisa nyebul kaping telu saben menit, banjur goleki titik masalah.

02. Reflektor

Kaya singsot, uga narik kawigaten nalika njaluk bantuan, nanging fungsine rada kalah karo singsot, lan ora ana sinyal sing manunggal. Kauntungane yaiku sinyal kasebut bisa dideleng manawa sampeyan nggawa sumber swara utawa ora.

03.Radio

Nalika telpon seluler ora ana sinyal, radio bisa muter peran. Bisa nampa informasi saka jagad njaba nalika sepisanan, kayata kahanan cuaca lan owah-owahan supaya saben wong bisa nindakake owah-owahan sing cocog kanthi cepet.

04. Panganan darurat

Utamane kalori dhuwur, kayata coklat, permen kacang, glukosa, lan liya-liyane, bisa nambah panas ing kahanan kritis kanggo njaga fungsi fisik.

05. Panganan serep

Sawetara wong ngarani panganan kanthong utawa jajanan dalan. Peran utama kanggo ngatasi wektu tundha, bisa tekan panggonan sing dituju ing wektu sing tepat, utawa ing kasus darurat ora bisa nggawe geni, panganan karo biskuit lan liya-liyane. ngisi luwe.


 

06. Paket pertolongan pertama

Kanggo ngatasi ciloko anggota tim, mbayar manungsa waé kanggo inspeksi reguler lan ngganti obat sing kadaluwarsa.

07. Kemul pertolongan pertama

Gunakake minangka bungkus kanggo hipotermia abot kanggo nyegah hipotermia. Werna kemul darurat kudu padhang lan penting supaya para penyelamat bisa nemokake kanthi gampang.

08. Buku SOS

Nalika ana kacilakan, SOSbook digunakake kanggo ngrekam informasi babagan kacilakan kasebut lan kudu diselehake ing kit pertolongan cemas.

09. Tali minggah

Iku ora dirancang kanggo kawilujengan, lan karya ngluwari kudu duwe kawruh profesional lan latihan. Tali pendakian iki digunakake kanggo ndhukung anggota tim lan nambah kapercayan anggota tim ing dalan utawa lereng gunung sing kasar. Tali climbing umume dawane 30 meter, kandel 8 nganti 8,5 mm, lan duwe sertifikasi safety.

10. Alat komunikasi

Umume nuduhake walkie-talkie, digunakake kanggo komunikasi ing tim. Mesthine, ponsel uga bisa nindakake iki, nanging walkie-talkie luwih dipercaya.